петък, 19 октомври 2012 г.

Ние от бъдещето


Интересна фантастична компилация между минало и настояще. Иманяри от настоящето попадат във Втората световна война, където им се налага да се спасяват и от совите и от немците... Има доста свежи моменти :)
Приятно гледане!

Резюме >>
1 част

Действието на филма се развива в 2 времеви пласта: в наши дни и по времето на тежките отбранителни боеве през август 42-ра. Главни герои във филма са четирима иманяри - Борман, Черепа, Чуха и Спирта. Те водят разкопки на мястото на боевете,за да намерят и продадат намерените медали, ордени, трофейно немско оръжие.

Това е изгодно но опасно занимание. Една вечер на мястото на разкопките започват да се случват странни неща: отнякъде се появява побледняло босо момче и пита ''Къде са нашите ?'', а след това изчезва без да остави никакви следи по земята. А в намерените войнишки книжки, приналежащи на загинали бойци от Червената армия, изведнъж се оказват снимките на самите иманяри. Опивайки се да се отърсят от случващото се, иманярите отиват да се изкъпят на близкото езеро и ... се озовават в 1942 година. В самия разгар на тежките боеве. 


2 част
Те се срещнаха на полето на "възстановката на военни събития" и искаха да си поиграят на война. Но войната реши да си поиграе с тях. Героите от първата част на филма, Борман и Череп, попадат в 1944 година, а заедно с тях в миналото се оказват и двама млади украинци - Тарас и Сергей, "играещи" на война от другия лагер. Всеки от тях ще извърши своя подвиг, за да се върне у дома и запази своето и наше бъдеще...


Няма коментари:

Публикуване на коментар