понеделник, 22 октомври 2012 г.

Пришълецът (Антология)


Alien / Пришълецът (1979)

Aliens / Пришълци (1986)

Alien 3 / Пришълец 3 (1992)

Alien 4: Resurrection /
Пришълецът 4: Възкресение (1997)
Абсолютна класика! Задължителна антология за всеки фен на фантастика. По-големите знаят защо! По-малките е време да се научат :)
Тези дни ги изгледах и четирите филма отново - абсолютен кеф!
Приятно гледане!

Резюме >>

Пришълецът (1979)
Екипажът на космическия кораб “Ностромо” се отзовава на сигнал за помощ от необитаема планета. Там откриват смъртоносна форма на живот, която вирее в човешкия организъм. Ужасите започват. Шестима от екипажа ще загинат, а животът на седмия ще се промени завинаги.

Пришълци (1986)
Единственият оцелял от фаталната среща на “Ностромо” с Пришълеца, а именно спасителната капсула на Рипли се носи в космоса в продължение на 57 години. Рипли е спасена, но никой не вярва на историята й.Всяка комуникация със заселниците, които са се настанили на планетата на Пришълеца, е прекъсната.Когато компанията предлага Рипли да се присъедини към модерно въоръжен екип от космически бойци, тя отказва.Но скоро осъзнава, че единственият начин да преодолее страха си, е да се върне на планетата. Сигорни Уийвър се завръща като Елън Рипли в това потресаващо продължение на “Пришълецът”.

Пришълец 3 (1992)
Лейтенант Рипли (Сигорни Уийвър) е единствената оцеляла, когато разрушеният й кораб катастрофира върху Фиорина 161 - пустееща планета, населявана единствено от бившите обитатели на местния строго охраняван затвор.Страховете на Рипли, че на борда на нейния кораб е имало Пришълец, се потвърждават когато започват да се появяват осакатени тела на бивши затворници. Без оръжия или каквито и да било модерни технологии, Рипли трябва да поведе мъжете в битка срещу ужасяващото създание.Но скоро открива смразяващ факт за своята връзка с Пришълеца, койти би я накарал да унищожи не само създанието, но и самата себе си.

Пришълецът 4: Възкресение (1997)
Елън Рипли (Сигорни Уивър) загина в битка с най-страфовитото чувовище. Двеста години по-късно, след поредица от експерименти, тя е върната към живот. Група учени я клонират заедно с женския пришълец в нея, надявайки се да създадат перфектното оръжие. Но възродената Рипли е пълна с изненади, както за учените, така и за отколешния си враг - пришълците.Скоро адът се стоварва с пълна сила върху космическия изследоветлски комплекс. В битката с чудовищата Рипли трябва да се съюзи с група контрабандисти, в чиито редици е и механикът Кал (Райдър), която крие немалко изненади.




Няма коментари:

Публикуване на коментар