вторник, 30 октомври 2012 г.

Чужденецът


Доста добра българска комедия. На фона на останалите български филми и сериали, които избълваха някои от нашите "творци" в последните 20-тина години, тази продукция определено е много добра.
Разбира се забележките ми са много, но тук ще спомена само няколко :)
Има места, където и режисьора и актьорите са си оставили ръцете, има някои недомислени и недогледани сцени, има моменти където актьорите играят все едно са глътнали бастун или за първи път чуват какво е това НАТФИЗ и какво е актьорско майсторство... :)

И разбира се най-големия гаф на отговорника по кастинга - това българско недоразумение наречено Асен Блатечки! Хубавото е, че се появява към края на филма и то за доста кратко, но и това е достатъчно да почерни всички други достойнства на филма "Чужденецът" :)

Все пак заслужава си да се гледа - приятно гледане!

Резюме >>
Младият французин Жерар е в командировка в България, когато съдбата неочаквано го среща с Магдалена - селско момиче с буен нрав и не особено изискани обноски. Следвайки порива на сърцето си, Жерар решава да открие родното село на мистериозната красавица, без да познава привичките и езика на неговите обитатели. Правейки няколко абсурдни грешки, Жерар обърква съдбите на две български семейства, както и на своето във Франция. Следва грандиозен сблъсък на култури и поредица от комични ситуации в двата края на Европа - от село Лещен до Париж. "Чужденецът" е романтична комедия, носеща духа на френските филми от 70-те, но с модерен ритъм, приключенски моменти и забавни обрати...


Няма коментари:

Публикуване на коментар