сряда, 31 октомври 2012 г.

Millennium Trilogy

Мъже, които мразят жениМомичето, което си играеше с огъня
Момичето, което разтури стършеловото гнездо

Отново страхотна скандинавска поредица! Лентата е трилогия (засега) и определено си заслужава гледането... Много американски филми кипрещи се с името трилър могат само да "носят вода" на хората направили тази поредица.
Приятно гледане!

Резюме >>


Мъже, които мразят жени (2009)
Богатият индустриалец Хенрик Вангер предлага на Микаел Блумквист едногодишен договор срещу огромен хонорар, ако успее да разгадае мистерията с изчезването на любимата му племенница Хариет. Микаел Блумквист е разследващ журналист, разкрил ред скандални случаи и несправедливо осъден за клевета заради написана от него изобличителна статия срещу могъщ шведски финансов магнат. Заедно със суперхакера Лисбет Саландер – млада, кльощава, татуирана и регистрирана като психопатка, сега работеща в детективска агенция, попадат в кръговрат от динамични събития и драматични изпитания, в свят на семейна омраза и финансови скандали, в който бродят убийци-психопати.

Момичето, което си играеше с огъня (2009)
Ексцентричната и асоциална Лисбет Саландер, на която никой компютър не може да се опре, попада в центъра на драматични събития, свързани със загадъчното й минало. Обвинена в тройно убийство и въвлечена в гонитба на живот и смърт, в която тя е мишената, Лисбет решава веднъж завинаги да скъса със сенките от миналото и да накаже тези, които го заслужават. По същото време Микаел Блумквист започва да работи върху един невероятно горещ репортаж, свързан с търговия със секс робини. Много от замесените в случая са високопоставени обществени личности.
Докато трае разследването на „Милениум“ и на полицията, съдбите на Микаел Блумквист и Лисбет Саландер отново се пресичат при изключително драматични обстоятелства, които ще им помогнат да открият пътя един към друг.

Момичето, което разтури стършеловото гнездо (2009)
Финалният филм от трилогията събира на куп всички парчета от пъзела и дава обяснение на дълбоките причини за безразсъдното отношение на Лизбет Саландер (Noomi Rapace) към обществото. Застреляни са журналист и приятелката му, които проучват каналите за доставка в Швеция на секс-робини от източна Европа. Сред клиентите на този бизнес са забелязани и представители на структурите на властта. Това сякаш прави очевидно на кои кръгове е изгодна смъртта на тези двама души. Микаел Блумквист (Michael Nyqvist) започва собствено разследване на гибелта на своите колеги и приятели и в един момент разбира, че в убийството е заподозряна отдавнашната му познайница Лизбет Саландер - най-странното момиче в света, което има склонност да си играе с огъня. По цяла Швеция започва преследване на "убийцата-психопат", но тя не се бои да предизвика нито мафията, нито обществените структури, нито дори смъртта...


Няма коментари:

Публикуване на коментар